Warning: Declaration of c2c_AuthorImages::get_options() should be compatible with C2C_Plugin_034::get_options($with_current_values = true) in /var/www/cahoots.dk/public_html/wp-content/plugins/author-images/author-images.php on line 56
Facebook subscribe - abonner på updates uden at være ven - Cahoots

Facebook subscribe – abonner på updates uden at være ven

Facebook lancerede i sidste uge den nye “subscribe”-knap eller som det hedder på dansk, Abonner. Hvordan får man sådan en og hvad kan den?

Lyt med uden at være ven

Tanken med den nye funktion er, at man kan abonnere på at få en given persons statusopdateringer i sit nyhedsfeed uden at være ven med dem. Fidusen er, at det ikke er ALLE opdateringer man får, men kun dem som personen vælger skal være offentlige.

Det er nu muligt for alle – også for dig – let at lave denne skelen for hver statusopdatering. Se efter i det felt, hvor du skriver dine opdateringer – nede til højre, vil du kunne vælge hvem, der skal se den.

Hvis du her vælger ‘Public’, så vil dem, der abonnerer på dine opdateringer også se den – hvis du vælger venner, vil kun dine venner se det. (Den sidste “brugerdefineret” er til lister. Hvis du er interesseret i lister kan du læse mere om dem her (under punkt 2).

Sådan får du en subscribe/abonner-knap på din profil

Profiler er ikke født med en abonner-knap. Du skal bede om at få en. Gå ind på denne side og vælg det til i boksen i højre side. Så er du sådan set kørende. Det eneste du nu skal huske er at lave en public update i ny og næ, hvis dine abonnenter skal have glæde af dig. (Og nu også altid at dobbelttjekke, hvem du er i færd med at skrive til, inden du skipper din opdatering afsted ;-))

I venstremenuen på facebook vil du nu kunne se en liste over, hvem der abonnerer på dine opdateringer, og hvem du eventuelt selv abonnerer på. Som noget nyt vil du også begynde at få forslag fra Facebook til hvem du kan abonnere på – lidt ligesom den plejer at foreslå venner.

Vælg hvad du vil høre om

Når du vælger at abonnere på en persons opdateringer, så får du som sagt de opdateringer, som personen vælger skal være offentlige. Men der er jo nogle ting, der allerede er offentlige og som du måske ikke gider høre om. Derfor kan du krydse af og på på en liste, når du melder dig som abonnent.

Hvordan Facebook lige beslutter, hvad der er vigtige opdateringer og hvad der ikke er, må I ikke spørge mig om. 😀

Hvad skal det være godt for?

For almindelige dødelige som dig og mig, betyder det nok ikke så meget, andet end at det giver muligheden for at få opdateringer fra kendte profiler, som man måske interesserer sig for, men ikke just vil være venner med.

Det er til gengæld rigtig fedt for de kendte profiler. Som I har kunne læse i vores valgkampsdækning har mange af kandidaterne både en profil og en side, fordi de hurtigt får for mange venner på deres profil (max er 5000) – og måske også fordi de gerne vil kunne skille tingene lidt ad. Det kan de nu med en abonner-knap.

Der er nemlig ingen grænse for hvor mange abonnenter man kan have, og så kan man jo lave public updates til dem, og stadig have mulighed for at have venner man kan dele noget mere nært med ved siden af. Det er en fantastisk mulighed for at skille det professionelle og det private.

Måske får vi færre sider

Det her kunne godt komme til at betyde færre Facebook-sider, der handler om enkeltpersoner. Men det med at have begge dele er ærligt talt også lidt forvirrende, både for læseren og den der har profilen.

Man kunne have en mistanke om, at det er mark Zuckerberg selv, der har fundet på det – han har i hvert fald hurtigt fået sig en del subscribers. (Men han har self også magten til at konvertere alle sine tidligere venner om til tilhørere).

Nyeste indlæg

Om skribenten

Lea er senior consultant i Think! Digital med speciale i brugerrejser og koverteringsoptimering.

Loading Facebook Comments ...